Targu Jiu – Eveniment KITSCH greu de suportat a umbrit aniversarea a 145 de ani de la nașterea lui Constantin Brancusi.

Burse pentru elevii de clasa a X-a pentru a studia timp de doi ani într-o școală britanică de cea mai înaltă calitate
01/14/2021
“200 de ani de la Revoluția lui Tudor Vladimirescu”
05/07/2021

Targu Jiu – Eveniment KITSCH greu de suportat a umbrit aniversarea a 145 de ani de la nașterea lui Constantin Brancusi.

Adrian Gorun, Președintele Senatului Universității Constantin Brancusi din Targu-Jiu se agață cu orice preț de orice este valoros atât în țară, cât și în străinătate, doar pentru a atrage capital de imagine pozitiv asupra instituției pe care o conduce, de peste 16 ani, prin atitudine dictatorială, practici clientelare și nepotisme si o duce spre pieire.

După ce a epuizat asocierea Universității cu vedete, prin oferirea acestora de titluri Honoris Causa, se profită în continuare de numele lui Constantin Brancusi, ducându-l în derizoriu cu o inconștiența de neimaginat.

Reeditarea procesului lui Constantin Brâncuși din SUA pus în scenă, într-un mod amatoricesc din toate punctele de vedere, cu profesorii universității și transmis pe pagina Facebook a unei televiziuni cu profil  preponderent folcloric și dedicații muzicale, a întrecut orice măsură.

Peste o oră și treizeci de minute greu de suportat, indiferent de cât de multă bunavoință ai avea.

Practic a fost spulberata oportunitatea unui eveniment care ar fi putut fi excelent pus în scenă de actorii Teatrului Elvira Godeanu din Târgu Jiu, și care ar fi avut un impact extraordinar în randul tinerilor atât la nivel local cât și la nivel național.

Ideea în sine este excelentă, însă, nu cu Adrian Gorun în rolul  judecătorului  Waite și asta doar pentru a purta și el roba de judecător, chiar și ca figurant.

În final, intenția, așa cum era de așteptat, a fost transformată în kitsch, cadrele didactice ale Universității din Târgu Jiu s-au pus într-o situație penibilă fără precedent și ne întrebăm care a fost scopul acestui eveniment și care a fost impactul?

Din păcate, la Targu Jiu nu avem parte de evenimente valoroase din partea instituțiilor de cultura. Cu atat mai mult în preajma unor date importante așa cum este aniversarea  a 145 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși. 

Chiar dacă suntem în pandemie și avem niște restricții de urmat, asta nu impiedica instituțiile de cultură responsabile, multe la număr, sa organizeze evenimente online.

Dacă aveți răbdare puteți urmări AICI

Sursa video EMI TV

 Neimplicarea acestor instituții lasă loc impostorilor să se erijeze în oameni de cultură, cum este și în cazul de fata Adrian Gorun, care în ultima perioada s-a travestit în moderator de dezbateri electorale, nereusind sa fie impartial, nici nu putea. Mai nou face pe actorul în rolul judecătorului Waite și probabil tot el a fost și regizorul, însa, talentul în aceasta ipostază nu-l ajuta, chiar dacă are și el inzestrarile lui.

 

Paradoxal, președintele Senatului UCB se travesteste în orice, pentru a fi altcineva decat cine este, sau probabil nici el nu mai știe cine este. Probabil să demonstreze cat de polivalent și multilateral este, dar cand vine vorba de universitate, lucrurile nu arată bine deloc. Instituția de învățământ superior din Gorj pierde tot mai multe facultăți în fața ARACIS.

 

Nu mai luăm în calcul ca universitatea condusă de Adrian Gorun a mai deschis, cu ceva timp în urma, și un muzeu Constantin Brancusi, într-o zona și clădire improprie unei astfel de instituții, în condițiile în care la Targu Jiu a fost înființat Muzeul Național Constantin Brâncuși, sub patronajul Ministerului Culturii.

 

Pentru o lectura placuta despre acest eveniment va recomandăm articolul:

ZIUA ÎN CARE BRÂNCUȘI A DAT ÎN JUDECATĂ STATELE UNITE. ȘI A CÂȘTIGAT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »