Q&A cu Actrița Andreea CHIRIȚESCU ,, Prin teatru, sufletele se vindeca și renasc!,,

Intențiile de desființare a Coloanei fără Sfârșit
11/05/2018
Upstairs Residence
11/07/2018

Q&A cu Actrița Andreea CHIRIȚESCU ,, Prin teatru, sufletele se vindeca și renasc!,,

Tg-Jiul mi-a oferit perspectiva carierei de pana acum.

 

Brâncuși360: De ce teatru și nu altceva?
Andreea Chirițescu: Cu 14 ani in urma, se inaugura Noul sediu al Teatrului nostru din urbea noastră: Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu” și am mers impreuna cu tatal meu la premiera “Ultimul Împărat” și după ce am ieșit de la spectacol, eram la vârsta la care nu am înțeles multe simboluri și metafore ale acelui spectacol , dar văzând ceea ce acei artiști au făcut pe scena, i-am spus tatălui meu ca eu trebuie sa fiu actrita, orice ar fi! Și atunci am realizat ca m-am născut pentru a avea aceasta menire! Nu m-am mai văzut fiind altceva din acel moment! Și in fiecare zi de atunci..am fost in sala Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu”.
 
Brâncuși360: Artiștii în general din provincie au loc pe marile scene ale țării, ale lumii? Ce trebuie să facă pentru a ieși la suprafață?
Andreea Chirițescu: Artiștii din provincie pot deveni vizibili prin însuși dorinta lor de a aparea in vizorul marilor regizori și scene! Se poate crea o punte mereu între metropola și provincie , legătura fructoasa și echitabil valoroasa pentru artiștii gorjeni! Artiștii trebuie sa fie prezenți atât in provincie, cât și in lumea artistica a capitalei. Mergând la castinguri, artiștii gorjeni au mari șanse in a fi Cooptați in proiecte de glorie!
 
Brâncuși360: Poate teatru schimba direcția, viziunea, personalitatea  tinerilor din ziua de azi? Daca da in ce fel? Cum poate ajuta teatrul în general și în special tinerii?
Andreea Chirițescu: Teatrul este un factor extraordinar, el este miracolul care schimba viziunea tinerilor astăzi, pentru ca el are puterea de a scormoni in diversitatea lăuntrică a fiecăruia .. el găsește și schimba orice rau in bine , el motivează la sensibilitate, la emoția pura și nefalsificată a trairilor ascunse din sufletul fiecăruia. Prin teatru, sufletele se vindeca și renasc!
 
Brâncuși360: Pentru comunitate asa cum este cea din Targu Jiu ce rol joaca  aceasta instituție ( teatrul)?
Andreea Chirițescu: In Tg-Jiu, Teatrul își are rostul lui pus special deoparte! Cetățenii urbei noastre sunt fericiti ca le punem zâmbetele pe buze cu noi premiere, noi miracole , noi trăiri, diverse și fericite abordări ale marilor scriitori!

Teatrul își  pune in Targu-Jiu o mare amprenta asupra personalităților locuitorilor lui deoarece le construiește interiorul și le dezvolta sinceritatea, atitudinile, gândurile și năzuințele!
 
Brâncuși360: Rolul publicului în general si in special publicului din Targu Jiu cum ar trebui descris?
Andreea Chirițescu: Publicul își are umbra lui de putere in Teatrul Nostru!
Publicul conferă acea atmosfera din care actorul/ artistul își ia hrana zilnică necesară creației sale! Artistul suferă in fata nefericirii spectatorului și empatizează cu el pana la universalitate! Spectatorii sunt mângâiați de empatia artiștilor din fata ochilor lor și construiesc impreuna la ceea ce numim actul creației, produsul finit: spectacolul !
 
Brâncuși360: Cum vezi miscarea culturala din Targu Jiu. Ce ai adauga la oferta culturala existenta?
Andreea Chirițescu: Putem vorbi mult despre Marele Constantin Brâncuși, Marea Doamna a Teatrui Elvira Godeanu și la nesfârșit despre multe alte valori ale orașului de pe Malul Jiului și consider ca mișcarea culturală aici este in plină ascensiune, zilnic aud de și particip la Evenimente care îmbogățesc cultura și credinta noastră in arta!
 
Brâncuși360: Iti ofera Targu Jiul perspectivă profesională?
Andreea Chirițescu: Tg-Jiul mi-a oferit perspectiva carierei de pana acum pentru ca de aici am clădit totul..piatra cu piatra, secunda cu secunda, iluzie cu iluzie; vis cu vis..și a mers totul către topul așteptărilor mele..frumoase și minunate așteptări! Ceea ce visezi și ceea ce Primești in timpul viselor poate fi pus in demersul perspectivei profesionale. Cu siguranta Tg-Jiul a fost rampa mea de lansare și ascensiune ! Aici m-am născut ca om, ca actrita, ca produs cultural!

De Oriunde te afli in lume  te poți propulsa către orice  nivel de profesionalism dorit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »